snofi
Naslednji Pil izide 2. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: # Zabaven blog 3. del

# Zabaven blog 3. del

8
Živjo Pilovci in Pilovke!
Današnja tema je KULINARIKA. Kaj vse nam pade na pamet, ko rečemo to besedo? Veliko stvari...Danes vam bom povedala nekaj o kulinariki po svetu saj je čisto drugačna kot naša.
Pa si poglejmo tradicionalne božične jeddi po nekaterih Evropskih državah. Zanimivo je, da imajo lahko tudi naše sosednje države tako drugačno kulinariko in običje od nas. :slight_smile: Vsaka ima svoje razloge in svoje legende ter tradicije...:star2:
POLJSKA: Poljska je prepoznavna po cmokih, polnjenih s pire krompirjem, s skuto in z zeljem. Sliši se slabo, a poglejte sliko, ob kateri se vam bojo začele cediti sline! :eye:
https://www.citylife.si/storage/image/201812/cmoki.jpg

ITALIJA: Kdo ne pozna slastne italijanske pizze in kdo še ni jedel testenin s paradižnikovo omako in s parmezanom? To je zagotovo specialiteta, ki ni zaželena le v Italiji, ampak po vsem svetu...:pizza:
Poleg tega pa najdemo v Italji še nekaj zanimivih jedi. Med njimi je tudi "Feast of the Seven Fishes''. To pomeni, da pripravijo sedem različnih rib, na sedem različnih načinov. Jedi so ocvrte, prekajene, postrežene s paradižnikovo omako, vse pa so postrežene skozi celoten večer. Mmm...že diši kajne? :yum:

Kaj pa diši iz nizozemske kuhinje? Poglejmo...:boom:
NIZOZEMSKA:Nizozemci se za Božič pogostijo z jedjo, ki se ji reče Gourmetten. To je jed, ki je podobna fondiju, le, da pri pripravi ne uporabljajo sira, ampak dodajo pečeno meso, zelenjavo in ribe. Nizozemci slovijo tudi po omletah ter po palačinkah, ki pa jih ne sladkajo, ampak jim dodajo kar različne omake in česnov kruh.
https://www.citylife.si/storage/image/201812/fondi.jpg


Zdaj, ko smo se nekaj novega naučili, pa preidimo nazaj domov. Slovenija je polna zanimivih običajev, tradicij ter seveda ZNAČILNIH JEDI. Med njih spadajo: KRALJICA-POTICA:yum:, seveda Kranjska klobasa, Prekmurska gibanica, Blejska kremšnita...
Zdaj pa recept za zelo okusno Blejsko kremno rezino. Naj vam tekne;
ZA 4 OSEBE:
1l mleka
2 vanilijeva pudinga
4 jajca
1 vrečka vanilinega sladkorja
22 dag sladkorja
2 žlici moke
0,5 l sladke smetane
2 vrečki kremfiksa
1 zavoj listnatega testa

0,7l mleka daš kuhat. 3dcl mleka, rumenjake, polovica jogurtovega lončka sladkorja, vanili sladkor, puding in moko zmešaš in vliješ v vrelo mleko in mešaš 10 minut.

Odložiš na hladno. Beljake in polovico jogurtovega lončka sladkorja stepi in naredi sneg. Na koncu daš sneg v kuhano maso in dobro zmešaš in vliješ v pekač.

Postaviš čez noč na hladno da se strdi. Namažeš s smetano in daš na vrh še testo ter posuješ s sladkorjem v prahu.

Potrebno je veliko vztrajnosti in volje, a če boste to imeli, vam bo uspelo!
Lep dan
Spring
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Kul, bravo:relaxed:
1
 
Hvala ti! ;)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Res carski blog! Super si! Se prav vidi, da si nadarjena za pisanje! :wink:
2
 
Malinca
Hvala lepa Malinca!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pilov blog


Objava:

Pil mess💕 4. del

Ogledov: 0 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Idejee❤️💎🫶

Ogledov: 55 Odgovorov: 6
 
5
Objava:

VICI 1. del

Ogledov: 58 Odgovorov: 3
 
3
Objava:

MEME🎀🖤✨👑 6. del

Ogledov: 79 Odgovorov: 3
 
10
Objava:

°•_GRWM_•° 1. del

Ogledov: 87 Odgovorov: 5
 
11
Objava:

✨Cook with Kavicaa✨ 38. del

Ogledov: 86 Odgovorov: 5
 
11
Objava:

NORO USVARJANJE 1. del

Ogledov: 78 Odgovorov: 5
 
9
ATOM potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

METODE ZA UČENJEE

Hejj!
Js sm mal preveč prokrastinirala in mam zdej *modra*3 dni*modra* da se naučim cel zvezek za geografijo od tega leta (CCA 40 strani). Zanima me, če ima kdo kakšne dobre metode za učenje ( najboljš če so hitre ) ČE MI NE RATA BOM PA PAČ OSTALA DOMA PA MAM POL 5 DNIII. Hvala kdor bo odgovoriu in vem da bi se mogla prej učit ampak too late now :,).
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

29.1.2025
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE

Naročniki revije Pil, pozor!

Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.

Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.

Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.

Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija. 

Vprašanje

Kako ocenjuješ rubriko Ti&jaz?
Všeč mi je, vedno vse z veseljem preberem.
(89)
Je okej, ampak me ne zanimajo vse vsebine.
(200)
Všeč so mi le nasveti bralcev.
(22)
Ni mi všeč, me ne zanima.
(29)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

sej ni bla zbrisala, prestavljena je bla ...
 
omg vseen zgledajo ful dobrrrr yummmm
 
a reeeeees? jaz sem verna! pa nism vedla. ...
 
Brinči Malinči
Si edina oseba, ki je prav napisala badminton!!:joy::joy::thumbsup:Drugače ...
 
omgg njamii:heart_eyes: girll kokk sm se ...
 
men je najlepsa 3
 
hmmm... myb lahk predstavis PIL kot revijo ...
 
wow wow wow. odlicno opisujes svoja obcutja ...
 
o hudoo, ej to si bi pa tut js nardila, če ...
 
njaaaam :yum::yum::yum::yum: a mi daš malo ...
 
150 ajdeee gremo :joy::grin:
 
149! mamo to!!!! ce ni to najveckrat komentirana ...
 
Jaz bi tudi to jedla:pray::cry::hugging::heart::heart::heart:. ...