snofi
Naslednji Pil izide 2. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: SLAŠČIČARSKI BLOG

SLAŠČIČARSKI BLOG

1
6.11. slaščičarski blog!

Živjo, danes je navrsti slaščičarski blog.Zelo rada pečem slaščice. Najraje pečem makrone. Makroni so zelo zahtevni. Narediti moramo tako da bo testo na zunaj hrustljav na ven pa mehak. Tudi krema je pomembna. Če bodo makroni rozni,mora biti v kremi maline,saj ni vse samo v barvi ampak okusu. Priprave se je treb lotiti umirjeno in pripravljeno. Tu imate recept.
potrebuješ:
100 g eko mandljeve moke
250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
50 g sladkorja
jedilne barve ali/in druga barvila
Mandljevo moko zmešamo s sladkorjem v prahu. Če nimamo mandljeve moke, olupljene mandlje zmiksamo s sladkorjem v prahu zelo drobno, da dobimo moko. Mešanico presejemo skozi kuhinjsko sito.
■ Beljake sobne temperature na pol stepemo, da se začnejo peniti. Nato jim med nadaljnjim stepanjem postopoma primešamo sladkor. Da dobimo čvrst, svetleč beljakov sneg. Ne pretiravamo s stepanjem, sicer bo sneg presuh. Če testo obarvamo, to naredimo zdaj. Če hočemo pisane, raznobarvne makrone, testo razdelimo in različno obarvamo z jedilnimi barvami.
■ Presejano mešanico še enkrat presejemo na beljakov sneg. Zdaj se lotimo problematičnega dela priprave makronov, makronizacije. Sestavine z lopatico precej odločno mešamo; ne nežno, kot je običaj pri vmešavanju beljakovega snega. Z lopatico odločno mešamo tako, da jo vlečemo ob obodu (mešalne) posode in testo obračamo. (Mešalno) posodo vsakič zasukamo za pol kroga. Ko to ponovimo 20-krat, preverimo, če je tekstura že prava. Zmes mora s kuhalnice ali lopatke zdrsniti kot lava, ko pade na zmes v posodi, pa se mora z njo stopiti v enotno testo, najkasneje, ko preštejemo do 10. Pa še en test: z žlico zajamemo testo, ki ga položimo na krožnik. Če se testo zravna, je dobro. Če na njem ostane nekakšen štrleč kljunček, moramo testo še nekajkrat premešati.
■ Pekač obložimo s peki papirjem; še bolje, če imamo silikonski pekač za makrone.
■ Testo nadevamo v dresirano vrečko s klasičnim okroglim nastavkom; . nadomestek. Na pekač brizgamo kupčke s premerom 2-2,5 cm (redkeje do 3,5 cm); med njimi naj bo 3 cm razmika (med peko se razširijo). nadomestek.
■ Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zrak. Testene kupčke sušimo pri sobni temperaturi 30–90 minut (glede na vlago v prostoru), da se na njih naredi skorjica. Ko se posušenih dotaknemo s konico prsta, začutimo tanko skorjico; testo se nam ne sme prijeti za prst.

Srečno!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov blog


Objava:

VICI 1. del

Ogledov: 49 Odgovorov: 3
 
3
Objava:

MEME🎀🖤✨👑 6. del

Ogledov: 66 Odgovorov: 2
 
8
Objava:

°•_GRWM_•° 1. del

Ogledov: 81 Odgovorov: 5
 
11
Objava:

✨Cook with Kavicaa✨ 38. del

Ogledov: 79 Odgovorov: 5
 
10
Objava:

NORO USVARJANJE 1. del

Ogledov: 75 Odgovorov: 5
 
8
to mi ni všeč
 
2
to mi ni vsec
 
1
I’m just potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Nvm

hej
js mam menstro ze 2leti ampak tdej mi pa ze 15 dni zamuja in nvm zaka
sm se samozadovoljevala in nvm a sem noseca
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Obvestila

29.1.2025
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE

Naročniki revije Pil, pozor!

Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.

Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.

Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.

Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija. 

Vprašanje

Kako ocenjuješ rubriko Ti&jaz?
Všeč mi je, vedno vse z veseljem preberem.
(88)
Je okej, ampak me ne zanimajo vse vsebine.
(194)
Všeč so mi le nasveti bralcev.
(21)
Ni mi všeč, me ne zanima.
(29)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

EnTip
okei no... verjetn.:cry::grin::thumbsup:🩷
 
Aaaaa! Ne vidi se slike!!
 
Brinči Malinči
Izberem... ...
 
A to si ti?
 
Se prijavljam, bomv sobi z Charlie če lahko?
 
prijavim seeeeeeeeeeeeeeee
 
Hajj, js se tut prjavlam pa (če bodo 'odobrile' ...
 
3. ali pa 2. lovammm vse, itak ti bo katerakoli ...
 
men je pa lih 3 najljubša hehe
 
Slovenian girlll
2. zmaga🤩
 
A se lohk tut js prjavm? Pa če se da bi bla ...