Torej.. Koncno sem se spravla pisat blog in danasnji blog bo o...
*modra*"Kako narediti Sponge cake (biskvit)"*modra* :birthday::birthday::birthday:
:small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond::small_blue_diamond::large_blue_diamond:
*zelena*Za začetek je tukaj slika biskvita!*zelena*
https://www.123rf.com/photo_26825511_biscuit-sponge-cake.html
:blush::blush::blush::blush::blush:
*roza*RECEPT*roza*
Sestavine:(za en biskvit)
-3 jajca
-ščepec soli
-100gr sladkorja
-100gr moke
:birthday::birthday::birthday::birthday:
Za en biskvit potrebuješ 3 jajca. Dodaj ščepec soli.
Vzemi mešalnik (mixer) in miksaj eno minuto.
Dodaj 50gr sladkorja in miksaj eno minuto.
Kasneje dodaj še 50gr sladkorja in miksaj tako dolgo, da dobiš lepo
belo zmes kot kaže na posnetku spodaj. (00:52)
Potem dodaj 50gr moke in ročno zmešaj. (NAMIG: kasneje ko zmešaš ročno, malo zmiksaj z mešalnikom, da ne bo grudasto)
Ko zmešaš to, dodaj še 50gr moke in ponovi postopek zgoraj.
Dobiš tako maso: (POSNETEK: (01:40))
*zelena*PEKA:*zelena*
Na posnetku piše da more biti pekač visok 16cm, ampak lahko uporabiš kateri koli pekač za torte. (Pekač naj ne bo PREmali saj biskvit naraste.)
*roza*POMEMBNO!!!!*roza*
POSNETEK: (01:50) lahko vidite da je dala spodaj ALUMINIJASTO FOLIJO.
*modra*Ne delajte tega*modra* rajši dajte spodaj
*zelena*PEKI PAPIR.*zelena*
1. Bolj *b*varno,*b*
2. Lepše se odstrani iz biskvita po peki.
Pečite na 180 za 30-35 min.
Jaz sem pekla samo okrog 25 minut. Če želite ugotoviti če je že spečeno vzemite leseno palčko oz./ali zobotrebec in ga zapičite v maso ter ga dajte ven. Če ima gor še surovo maso še ga dajte pečico. Če ne je dovolj dobro in ga lahko date ven. Posnetek :(02:10)
*roza*NASVET:*roza*
Priporočam da naredite 3 biskvite za 1 torto.
Med biskvite zelo paše nutella! *modra*(zelo priporočljivo! NJAM!)*modra*
Če bojo biskviti malo bolj suhi:
si vrežite en kos torte in preko prelij !MALO! *zelena*mleka.*zelena* (za sočnost!:))
Evole to je to!
Okrasite po vaši želji! Jaz sem dala ob robih petit kekse ki sem jih prilepila za Mascarponetom! (za lepši izgled seveda)
Lep dan in mogoče tudi peko:) Če česa ne razumete mi pls pišite v Moj kotiček, hvala:)
:blush::blush::birthday::cake:
Joj, da ne pozabim!
LINK OD POSNETKA o katerem že celi čas govorim hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=qtdL-LZPXaA
Byebye!
Vaša
LOUDIE:birthday::yum::relieved:
Odgovori:
Lp Doggylover :heartpulse:
Moj odgovor:

Svetovalnica
razlika
Obvestila
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE
Naročniki revije Pil, pozor!
Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.
Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.
Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.
Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija.