danes delamo lazanjo<3
--------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 30 min
• PEKA: 40 min
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
Mesna omaka:
• 2 žlici olja
• 1 čebula
• 2 stroka česna
• 500 g mlete govedine (ali mešano meso)
• 400 g pelatov ali pasiranih paradižnikov
• 2 žlici paradižnikovega koncentrata
• Sol, poper, origano, bazilika po okusu
Bešamel omaka:
• 50 g masla
• 50 g moke
• 500 ml mleka
• Sol, muškatni orešček
Ostalo:
• 9–12 listov za lazanjo
• 150 g naribanega sira (gauda, mozzarella, parmezan)
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava mesne omake:
Na olju prepražiš sesekljano čebulo in česen. Dodaš mleto meso in ga popečeš. Primešaš pelate, paradižnikov koncentrat in začimbe. Dušiš 15–20 minut.
Bešamel omaka:
V loncu stopiš maslo, dodaš moko in med mešanjem pražiš 1–2 min. Počasi prilivaš mleko in mešaš, da dobiš gladko in gosto omako. Začiniš.
Sestavljanje:
V pekač daš malo bešamela, nato plast testenin, mesne omake in bešamela. Ponavljaš, zaključiš z bešamelom in sirom na vrhu.
Peka:
Pečeš v ogreti pečici na 180 °C približno 35–40 minut. Počakaj 10 minut pred rezanjem.
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Liste za lazanjo pred uporabo pokuhaj, če niso instant.
• Dodaj še plast popečene zelenjave (bučke, šampinjoni) za bolj bogat okus.
• Bešamel lahko narediš bolj kremast z dodatkom sira.
*i**b*SLIKA*i**b*
mwahhh<3
Odgovori:
sigurno jo bom naredila, pa kero sliko si dala:heart_eyes::heart_eyes::yum::yum: se mi ze cedijo sline
pa vesele praznike

Lovam tvoj blog:heartpulse::heartpulse:

to zgleda tok dobr ahahah dej mi to slikoooo<3 dbest zgleda :)
pa nabiralnik poglej pliss, za pč se gre<33
Moj odgovor:

Svetovalnica
Ne obsojat
v glavnem ko sem bla stara 10 sm z frendico prvič vifla pornič pol pa sem čez neki časa jih sama začela gledat in jih zdej ne morem nehat gledat
kaj naj nardim
Obvestila
DODATNE UGODNOSTI ZA NAROČNIKE
Naročniki revije Pil, pozor!
Na Pilovi spletni strani imate naročniki revije posebne ugodnosti. V klepetalnici lahko z drugimi naročniki klepetate v ločeni sobi klepetalnice, ustvarjate teste v Galaksiji testov ter na vseh forumih objavljate fotografije in risbe.
Vse, kar potrebujete za aktivacijo ugodnosti, je naročniška številka.
Naročniško številko dobiš na e-poštni naslov, ki si ga vpisal/a na naročilnico. Dostop do dodatnih vsebin za naročnike lahko aktiviraš tudi tako, da vpišeš ime in priimek plačnika naročnine (to je najverjetneje eden od staršev oz. skrbnikov). Če številke nikakor ne najdeš, piši na revije@mladinska-knjiga.si in ti bomo pomagali.
Kam vneseš naročniško številko? Klikni desno zgoraj na svoj vzdevek in izberi “Dostop za naročnike” ali pojdi direktno na povezavo https://www.pil.si/mojprofil/aktivacija.